Waarom een lederen interieur?

 

Voor bijna zo lang als er auto’s bestaan vinden er discussies plaats over welk interieur  beter is:


Leer of Stof?


Google maar eens en duizenden discussie forums “Pop Up” over dit onderwerp. Heb ij niet al een vooringenomen voorkeur dan zou je er wel iets van kunnen leren van deze discussies waarop je dan uiteindelijk een beslissing kan nemen.


Voordelen van een Leder Interieur


We starten met leder. Er is veel om van te houden bij dit materiaal. Voor je het zelfs aanraakt kan je de luxueuze uitstraling al bewonderen. Koop je een auto met leder interieur dan werkt dat vaak status verhogend bij vrienden en familie.  Eigenlijk geen reden om voor leer te kiezen maar dat is toch een reden die mee telt voor velen. En oh dan die geur!  Die heerlijke geur die de auto vult en je tegemoetkomt zodra je een deur hebt opengedaan. De luxe uitstraling en de geur alleen al hebben velen de portemonnee doen pakken.

 

Als je dan eenmaal gaat zitten dan zal je merken dat de meeste top kwaliteiten leder zacht en soepel zijn en zorgen voor een heerlijk zit comfort. Je zal ook merken dat het weinig onderhoud nodig heeft en dat het gemakkelijk is om schoon te maken. Combineer al deze factoren dan zie je dat deze investering zich loont en zeker kan bijdragen aan het ultieme auto plezier en later een meerwaarde tijdens de verkoop van uw auto.


Ach het klinkt leuk maar kan je het veroorloven ? Dat is de grote vraag. Leer is namelijk aanzienlijk duurder dan zijn tegenhanger: stof.


Je kan er op rekenen dat een tweedehands auto met leer minstens 400,00 tot 800,00 meer kost dan stof en minstens 2500,00 tot 3500,00 als je de extra optie aanvinkt voor een leder interieur als je nieuw koopt. Afhankelijk van kwaliteit en auto merk. Bijkomend nadeel is dat in de meeste gevallen bijtelling en  BPM  wordt berekend over deze meerwaarde!


Leer is natuurlijk geen favoriet van de zgn. groene trend die op dit moment een grote rol speelt in de auto industrie. In de basis blijft het natuurlijk een runderhuid en dat is niet erg milieu vriendelijk.
Bovendien hebben we natuurlijk allemaal de horror verhalen gehoord van degene voor ons over gloeiend hete zittingen tijdens de zomer of in de winter als het vriest je billen aan de zitting vriezen enz. Een handdoek of kussen helpt maar zorgt ook weer voor onnodige rotzooi in de auto en is natuurlijk ook nooit toereikend om dat  zweterige klevende leer tegen te gaan.


Verreweg de meest gehoorde klacht is echter het over het onderhoud dat nodig is om het leer goed te houden. Ook dit horen we vaak van onze voorgangers die leer in de auto hadden en na verloop van tijd ontdekte dat het interieur kleur verloor en slijtplekken vertoonden of scheuren en verhardingen met kreukels vertoonde. Zelfs de beste zadel zeep hielp dan niet meer.

 

Voor en nadelen van stof


Stof is voor velen meer betaalbaar maar staat ook wel bekend om het comfort.
Geen plakken, glijden of verbranden. Stof ademt natuurlijk dan ook veel meer. Daardoor is het ook minder temperatuur gevoelig. Bovendien zijn er tegenwoordig veel betere en sterkere stoffen verkrijgbaar dan vroeger die bovendien makkelijker schoon te houden zijn en vuil afwerend. Stof heeft totaal geen onderhoud nodig en kan met regelmatig stofzuigen lang mee.


Echter het mag gezegd worden dat stof eerder vlekt en dat de vlek afhankelijk van wat die vlek heeft veroorzaakt moeilijk te verwijderen is. Bovendien is stof altijd kwetsbaarder dan leer en veel minder sterk. Grootste nadeel is echter dat stof geuren opneemt van buiten af. Dat betekend dus dat alles wat je de auto in neemt  van buiten af dat geurt  er een kans is dat deze geur in de auto blijft. Stof absorbeert geur en leder doet dat niet.
Stof ziet er ook vaak goedkoop uit  zeker de huidige stoffen met vreemde prints in de goedkopere klassen of bedrijfswagens. Stof zal ook nooit die luxe uitstraling geven wat leer wel doet. Het gevoel dat leer liefhebbers in een auto interieur zoeken zal nooit gevonden worden in een stoffen interieur. Omdat dat “gevoel”en de uitstraling ontbreekt zal ook de verkoop waarde van de auto altijd minder zijn.

 

Voordelen en nu ook voordelig!


Met het leer aanbod van tegenwoordig met de huidige looi en verf en behandel technieken wint leer meer terrein ten op zichtte van stof.  Koop een goedkopere auto met stof en betaal zo een stuk minder in aanschaf, bijtelling en bpm en kies daarna voor het op nieuw bekleden van uw interieur met leder en profiteer zo van de voordelen van leer.
Bekleding Express biedt een ruime keuze aan leer in verschillende kwaliteiten voor een betaalbare prijs. Leer hoeft namelijk niet duur te zijn, ondanks wat veel collega’s in de branche zullen beweren. Leer  is nu voor iedereen en elke auto interessant en door slim in te kopen hoeft leer niet veel duurder te zijn dan zgn. auto stof.
De huidige leersoorten zijn sterker, kleurvaster, soepeler en in meer soorten en kleuren verkrijgbaar dan ooit. Door nieuwe technieken om de toplaag te bewerken is deze meer vuil afstotend, gemakkelijker in onderhoud en minder temperatuur gevoelig.


Door gebruik te maken van geperforeerd leer kunnen uitwendige temperatuur schommelingen opgevangen worden en kan eventuele stoelverwarming nog beter zijn werking doen.
Uiteindelijk wil toch iedereen die luxe uitstraling, heerlijke geur,  hoge meerwaarde en comfort! Toch?


Zeker voor een zachte prijs van af € 795,00. Informeer eens naar de mogelijkheden.


Rob van Zweeden

Bekleding Express

Spectaculaire aanbieding!

Categroie 1

Actie Categorie 2

Actie categorie 3

Rolls Royce bekleding actie